fredag 6 oktober 2017

Diverse info

Hej Alla Ronneby Biodlare! Här kommer lite påminnelser:

Det är nu dags att lämna årsrapport om hur det har gått för dig i din biodling. Blanketten för detta finner du i septembernumret av Bitidningen. Där står också hur rapporteringen skall skötas och hur viktigt det är att alla lämnar rapport. Jag tar emot din rapport, sammanställer och rapporterar till förbundet. Hittar du inte blanketten, eller om det är enklare, kan du maila eller ringa uppgifterna till mig. Uppgifterna är: Namn; Invintrade samh 2016; Invintrade samh 2017; Vinterförluster och Honungsskörd totalt. Det finns inget att vänta på - rapportera med en gång men allra senast vid vårt årsmöte 19 november.

Före 15 oktober skall honungsburkar som skall bedömas finnas hos Jouko Månsson som är ordförande i honungsbedömningskommittén. Godkänd honungsbedömning krävs för att få använda SBRs etikett med "slingan". Hur bedömningsprotokollet ser ut kan du se i septembernumret av Bitidningen.

Nybörjarkurs i biodling beräknas börja 16 oktober. Läs om detta på vår hemsida rbybiodlare.blogspot.se eller på facebook Ronneby Biodlare. Det är alltså hög tid att anmäla sig.

Och så börjar invintringarna bli klara. Nu har vi rengöring och vaxhantering kvar. Inte den mest charmiga delen av biodlingen - men nödvändig. Vax är guld!!

Anita Danielsson

Inga kommentarer: