måndag 7 mars 2016

Symbeeotic

Slutförsäljning av vårt lager av Symbeeotic

Under 2015 köpte vi in Symbeeotic till vår förening för att hjälpa Lundaforskarna med sitt projekt att försöka framställa ett naturligt alternativ till antibiotika.
Vi var några biodlare som testade preparatet under året och nu är det läge igen när våren närmar sig. Föreningen säljer nu ut kvarvarande lager till rabatterat pris 5:-/enhet. Varje enhet består av en liten mängd frysta mjölksyrabakterier som blandas ut med lite socker och vatten och hälls ner mellan ramarna (på samma sätt som oxalsyra). En enhet räcker till en kupa.
Lagret finns i frys hos Christer Lindgren på Vallgatan 9 i Ronneby. Ring och kom och hämta om ni är intresserade 0457-10541.


Så här säger forskarna själva om sin produkt:
SymBeeotic är ett probiotiskt fodertillskott för bin som baseras på binas egna mjölksyrabakterier och deras naturliga livsmedel, honung och pollen. Det används både som förstärkning av binas naturliga försvar och som ett näringstillskott. Vi har väldigt bra forskarresultat som nyligen har publicerats vilka visar att bakterierna skyddar bina mot svåra bisjukdomarna samtidigt som de skyddar deras livsmedel, säger Alejandra Vásquez, forskare vid Medicinsk mikrobiologi, Lunds universitet


Inga kommentarer: