torsdag 29 oktober 2020

Verksamhetsberättelse 2020

 

Verksamhetsberättelse för Ronneby Biodlare år 2020.

 

Ronneby Biodlares styrelse har bestått av: Ordförande Ronnie Persson, vice ordförande Jouko Månsson, sekreterare Anita Danielsson, kassör Christer Lindgren, ledamöter Elsa Granlund, Tomas Kyhlbäck och Björn Priscar.

Föreningens bin har skötts av Ronnie Persson, Christer Lindgren och Jouko Månsson. Bihälsosamordnare har varit Ronnie Persson och Ingegerd Karlsson. Utbildningsansvarig har varit Christer Lindgren. Redskapsförvaltare har varit Eina Danielsson. Ansvarig för honungsbedömningskommittén har varit Jouko Månsson. Ansvarig för medlemsregistret samt kontaktperson för info från förbundet har varit Anita Danielsson. Kurt Karlsson och Petra Jansson har varit revisorer med Thomas Lilja som revisorsuppleant. Leif Bergqvist har varit webmaster. Valberedningen har bestått av Harriet Persson och Håkan Edvardsson.

Styrelsen har haft sex protokollförda sammanträden under året.

Medlemsaktiviteterna har begränsats något på grund av den pågående coronapandemin.  Städdagen genomfördes dock, med ett litet antal deltagare. En lista med önskvärda medlemsinsatser annonserades på klubbstugans fönster, vilket hörsammats till en del. Målning och städning har utförts och insektshotell har satts upp.”Elsas potatis” och grillmötet kunde också genomföras med restriktioner om att hålla avstånd. Nybörjarkurs har hållits. Kursen i Gärdsgårdsbygge som planerades till våren fick senareläggas men kommer att genomfördes i november månad.

Brunnsparksbin har som vanligt skötts av Christer Lindgren. De nästan hundra personer som ”adopterat ett bi” kunde hämta sin burk honung på utlämningsdagen i Brunnsparken. 

Biodlingsåret har varit unikt med rekordlåg skörd. En kall vår var en av orsakerna.

Planeringen av årsmötet har föregåtts av funderingar om hur ett sådant kan genomföras på ett säkert sätt på grund av coronapandemin. Genom mail har medlemmarna tillfrågats om sin syn på den sittande styrelsen och fått en förfrågan om vilka som kan tänka sig styrelseuppdrag. Vi kan på så sätt säkerställa ett årsmöte där beslut kan fattas.

Föreningen har 30 september 54 medlemmar.

Styrelsen tackar för förtroendet och önskar ett gynnsamt biodlarår 2021.

  

Inga kommentarer: