måndag 24 april 2017

Reserapport från årsmötet i Hässleholm

Årsmöte för SBR i Hässleholm.

Under lördagen och söndagen höll SBR sitt ordinarie årsmöte, denna gång i Hässleholm.
Som ombud från Blekinge var Jonny Ulvtorp och Christer Lindgren utsedda att delta.
Med på ett bananskal gled också undertecknad.
Att åka tåg är en sällsynt upplevelse för många, och intressant blir den också när tågen inte håller tiderna…..Skall vi hinna i tid? 20 minuter sent i Ronneby, 20 minuter ytterligare i Kristianstad och därutöver ett par stopp längs linjen.
Nå, allting ordnar sig oftast till det bästa, så även den här gången. Vi kom fram, gjorde en ”snabbgaffling” och hann precis sätta oss ner vid mötets öppnande klockan 1300.
Mötesbesluten kan Ni läsa om på Biodlarna.se. Jag vill bara här återge några personliga synpunkter från mötet.
Ett hundratal deltagare hade samlats från hela Sverige. Marita Delvert hade avsagt sig omval. Hon efterträddes av Monica Selling som ledare för föreningen.
Åtta motioner behandlades. En av dessa kom från Ronneby Biodlare. Det gällde ett förslag om att avskaffa Distrikten och endast arbeta med lokalföreningar och riksförbund. Motionen avslogs (en fantastisk tanke: tänk om den antagits!!!) Avslag var den vanliga vägen för motionernas öde, så Ronnebys motion var i gott sällskap.
Den hetaste diskussionen uppstod när en fråga om diskning av glasburkar togs upp. Denna viktiga fråga höll på att sabotera kvällens middag som för många säkert var dagens höjdpunkt. Vad sägs om mousse på getost, hjortstek och som dessert spettekaka?
Stämningen var hög när en annan höjdpunkt annonserades. Äldre, grånade men ännu livskraftiga trotjänare från föreningarna visades uppmärksamhet i form av diplom, blommor och choklad. En kram från riksordföranden (Marita) ingick också i belöningen.
Något omtumlade gick man därefter var och en till sitt nattläger.
Dag två (söndag) gick i samma spår som den föregående. Alla valberedningens förslag till verksamhet, budget och styrelseuppsättning klubbades igenom. (se protokollet).

Till skillnad från dagen före gick tåget hem till Ronneby ”som på räls”.

/Ronnie Persson























Inga kommentarer: