måndag 4 maj 2015

Biets dag

Biets dag söndagen den 24 maj 2015


I Blekinge genomförs den 24 maj en gemensam kampanj av samtliga föreningar i länet med syfte att öka intresset och förståelsen för bin och biodling. Det är alltså vi i respektive förening som skall slå ett slag för detta på hemorten. Viss samordning sker via Blekingedistriktet så att vi går ut samtidigt och under gemensamt motto. I Ronneby hade vi tänkt att vara på Naturum i Brunnsparken då det är både mycket folk som rör sig där vid ”loppisen” och för att det finns lämpliga lokaler.
På hemsidan www.alltombin.se kan du läsa om aktiviteten där vi gemensamt med övriga föreningar i länet gör reklam för detta.

Vi beräknar hålla på mellan 10.00 och 14.00 ute på naturum och har tänkt att visa bin, utrustning och informationsmaterial om bin och biodling. Framförallt vill vi väcka intresse hos eventuella nya medlemmar i vår förening.

Vi är tacksamma om du vill komma med idéer och förslag till vad vi kan göra den dagen, ring i så fall till Elsa och berätta. Så många som möjligt av föreningsmedlemmarna vill vi skall vara på Naturum under ”eventet” så kom, även om du barar tittar in en stund och minglar lite.


Elsa, Ronnie, Jouko och Christer

Foto Robert Ekholm

Inga kommentarer: