tisdag 16 augusti 2011

Bi-konferens på Högloftet, Skansen

Missa inte Jordbruksverkets konferens "Blommor och bin lyfter landsbygden!"

Bin ger honung och pollinerar grödor och vilda växter. Dessutom kan biodling bidra ekonomiskt till utvecklingen av landsbygden.  Tyvärr har vi sett att det varit stor dödlighet bland honungsbin under senare år och på många håll i världen råder det ett underskott på pollinatörer. Jordbruksverkets konferens tar ett helhetsgrepp på bin och biodling och riktar sig till en bred målgrupp.



Under konferensen, där även landsbygdsministern deltar, kommer landsbygdsföretagare och forskare att ta upp betydelsen av bin och pollinering samt redovisa forskning om binas överlevnad. Vi kommer också att ta upp biodling och pollinering som en av förutsättningarna för biologisk mångfald och en levande landsbygd. Vi uppmärksammar även användningen av biodlingsprodukter i matlagningen och den roll de spelat eller kan spela för vår hälsa. Vi tror att flera av er på LRF kan ha intresse av den här konferensen och hoppas att ni kan sätta upp vår bifogade affisch i fikarum, entré eller liknande.



Vi har förlängt anmälningstiden och vår webbanmälan är öppen till den 15 augusti 1200. Mer information och anmälningsformulär hittar du på Jordbruksverkets webbplats under kurser och seminarier, här finns länk http://www.jordbruksverket.se/kurserochseminarier.4.67e843d911ff9f551db80008788.html



Med vänlig hälsning





Jackis Lannek

Jordbruksverket

Enheten för häst, fjäderfä och vilt

Dragarbrunnsgatan 35

753 20 Uppsala

Tel 036-155939

Inga kommentarer: